Vanemkokk


Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool

5. taseme kutseõppe jätkuõpe (453)

mittestatsionaarne õpe

01.01.2025

1 aasta

eesti keel

Eesti , Olustvere

täiskoormus: tasuta

Kandideerimistähtaeg: 30.09.2025


Vastuvõtukriteeriumid

üldkeskharidus (310)

Viienda taseme jätkuõppes õpingute alustamise tingimuseks on vähemalt kokk 4.kvalifikatsioonitaseme kutse või vastavate kompetentside ja keskhariduse olemasolu ja omab vähemalt kahe aastast erialast töökogemust, sh meeskonna juhtimise kogemust

Rohkem infot


Lisainfo

 Vanemkoka eriala omandamiseks õpitakse

toitlustusettevõtte köögitöö juhtimist ja personalitööd, toitlustusteenuste ja toidutoodete arendamist/disainimist, menüüde koostamist ja hinna kalkuleerimist, catering-teeninduse korraldust, restoraniköögitööd ja toiduvalmistamist, ettevõtlust, pagari- ja kondiitritööd, rahvuste kööke, eritoitlustamist

Omandatavad oskused:

  1.  restoranitoidu valmistamine
  2.  toitlustusteenuste ja toidutoodete disainimine / arendamine
  3.   menüüde, kalkulatsioonide ja tehnoloogiliste kaartide koostamine
  4.  köögitöö, klienditeeninduse ja müügiprotsesside juhtimine

Praktika

  • Ettevõttepraktika toitlustusettevõtetes 21 EKAP
  • Õppijad, kes töötavad toitlustuse valdkonnas, saavad sooritada praktika oma ettevõttes töötades
  • Tublimatel õppijatel võimalus sooritada praktika välismaal

Õpingud lõpevad vanemkokk, tase 5 kutseeksamiga. Kooli lõpetaja omandab kutsehariduse ning vanemkoka (tase 5) oskused ja kutsetunnistuse

Rohkem infot